Στο χωριό μου τα λέμε λαλάγγια!!!
Οι γνωστές τηγανήτες!!!
Συνήθως τα βράδια, τα έκανε η μαμά μου. Στο πιάτο που τα τοποθετούσε, έβαζε και λίγο ζάχαρη στο πλάι και βουτούσαμε εκεί τα λαλάγγια μας … πόσο νόστιμα!!!
Εγώ σήμερα τα μισά τα περίχυσα με μέλι, καρύδια και κανέλα και τα υπόλοιπα με σιρόπι πραλινας και τριμμένο μπισκότο.
Υλικά
για τον χυλό:
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λάδι για τηγάνισμα
για το σιρόπι πραλίνας:
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Ισόποση ποσότητα πραλίνας φουντουκιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Επιλογές για σερβίρισμα:
Μέλι
Καρύδια (ψιλοκομμένα)
Κανέλα
σιροπι πραλίνας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ζάχαρη, αλάτι και κρέμα γάλακτος.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά εναλλάξ ένα ποτήρι χλιαρό νερό με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προσθέτουμε και το μπεικιν παουντερ.
Θέλουμε ένα χυλό παχύρευστο.
Ζεστενουμε σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα λάδι και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά τον χυλό μας.
Για το σιρόπι πραλινας
Ζεστενουμε σε ένα μπρίκι κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε αυτήν ισόποση πραλινα φουντουκιού.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Anestaki is in Φιλώτας Φλώρινας.