Τι θα χρειαστούμε:
Ένα λάχανο μεσαίου μεγέθους
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
Ένα φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
Μια ντομάτα
Ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Ένα κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
Λίγο μπούκοβο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δύο κουταλάκια του γλυκού πιπέρι
Αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο
Πώς θα τους φτιάξουμε:
Βράζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Εν τω μεταξύ, Χαράζουµε βαθιά την βάση του λάχανου περιµετρικά και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου
Βράζουμε το λαχανο και αφαιρούµε προσεκτικά τα φύλλα του που έχουν µαλακώσει ελαφρά.
Συνεχίζουµε την διαδικασία µέχρι να πάρουµε όλα τα φύλλα.
Βουτάµε τα φύλλα σε κρύο νερό και τα αφήνουµε να στραγγίξουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τα μυρωδικά (δυόσμο, μπούκοβο, μαϊντανό), την ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Αφαιρούµε τα χοντρά µέρη του λάχανου και τα κραταμε.
Παίρνουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου, βάζουμε από λίγη γέμιση σε κάθε ένα και τα τυλίγουμε προσεκτικά.
Στρώνουμε στο κάτω μέρος μιας κατσαρόλας τα χοντρα μερη του λάχανου που κρατησαμε.
Αραδιάζουμε τους λαχανοντολμάδες στην κατσαρόλα, τους καλύπτουμε με ένα πιάτο και προσθέτουμε βραστό νερό, αλάτι και λίγο ελαιόλαδο.
Μόλις πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα.
Και οι λαχανοντολμάδες μας είναι έτοιμοι!