Η Κατερίνα μας παρουσιάζει μια εκδοχή του κλασικού λαχανοντολμά, μεταμορφωμένη σε ένα εντυπωσιακό πιάτο ιδανικό για γιορτές. Με την προσθήκη καρότου, κόκκινης πιπεριάς και μιας πλούσιας σάλτσας, αυτό το φαγητό αποκτά μια πιο έντονη γεύση και χρώμα. Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή της!
Υλικά:
1 μεγάλο λάχανο
500 γραμμάρια κιμά (ανάμεικτος ή μοσχαρίσιος)
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1,5 φλιτζάνι ρύζι (πλυμένο)
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος ψιλοκομμένοι
Αλάτι, πιπέρι, βεγγέτα
Ελαιόλαδο
Νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάχανο κάτω από τη βρύση και το πλένουμε καλά, παίρνει μία μεγάλη κατσαρόλα βάζει μισό νερό και λίγο αλάτι,
με το μαχαίρι κόβει το κοτσάνι και κάνει μία τρύπα, και μόλις πάρει βράση το νερό το βάζει από την τρύπα, να μαλακώσει το γυρνάει
από την άλλη μεριά μέσα σε ένα ταψί, και βγαίνουνε σιγά σιγά τα φύλλα του.
Στη συνέχεια εγώ σε μία άλλη κατσαρόλα, έχω κόψει ένα κρεμμύδι ένα καρότο στον τρίφτη ρίχνω λάδι στην κατσαρόλα, τα τσιγαρίζω, ρίχνω και
τον κιμά το σπάω καλά έχω 1,5 φλιτζανάκι του καφέ στο τρυπητό έτοιμο ρύζι πλυμένο και αφού τσιγαριστεί και ο κιμάς, βάζω μία κουταλιά πελτέ,
ρίχνω τα μπαχαρικά του, τα μυρωδικά του που είναι μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, λίγο αλατάκι, βεγγέτα, λίγο βρασμένο νερό ,και το ρύζι και
τα αφήνω κανένα δεκάλυπτο να βράσουνε.
Αφού λάδωσα καλά την φόρμα του κέικ πήρα το ψαλίδι μου έβγαλα το κοτζάνι από τη μέση και άρχισα να στρώνω τα φύλλα μου
, έριξα τη γέμιση γύρω-γύρω
και το τύλιξα έριξα λίγο αλατάκι λίγο νεράκι το σκέπασα με ένα ταψάκι που έχω τις πίτσας,
🤔 και το έβαλα στο φούρνο για μία ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη
H Συνταγή είναι της κας Φωτεινη Χουχουλη