Υλικά
για την ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 αυγό
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Για την επικάλυψη, διάλεξε ό,τι σου αρέσει:
Φέτες γαλοπούλα
Κέτσαπ ή πελτέ ντομάτας
Πιπεριές σε κομματάκια
Μανιτάρια σε φέτες
Τριμμένο κίτρινο τυρί
Φέτες κίτρινο τυρί
Ντοματίνια
Φέτες φρέσκιας ντομάτας
Ροδέλες ελιάς
Φτιάχνουμε τα πιτσάκια:
Ετοιμάζουμε την ζύμη:
Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, διαλύουμε την μαγιά και την αφήνουμε 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αυγό, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αυγό στην μαγιά και μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.
Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα την ζύμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1-1,5 ώρα.
Συναρμολογούμε και ψήνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε μικρά πιτσάκια, τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
Προσθέτουμε την κέτσαπ ή τον πελτέ και από πάνω βάζουμε τα υλικά που μας αρέσουν.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν τα πιτσάκια και να λιώσει το τυρί.
Καλή απόλαυση!