Συστατικά
- 10 φέτες μπέικον
- 3 φλιτζάνια ψωμί σε κυβάκια
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μισοφέγγαρα
- 10 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. γιαούρτι
- 1 φλ. γάλα
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήσε το μπέικον για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ το.
- Θρυμμάτισε το μπέικον σε κομματάκια και ξαναβάλ’ το στο τηγάνι.
- Πρόσθεσε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακάτεψε καλά.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και έπειτα πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και μισή από την παρμεζάνα.
- Ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.
- Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.
- Άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.