Υλικά:

500 γρ. κανταΐφι
1 λίτρο φρέσκο γάλα
300 γρ. ζάχαρη (για το σιρόπι)
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη (για την κρέμα)
1 μόρφατ (φυτική σαντιγί)
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
200 γρ. φουντούκι (επιπλέον για γαρνίρισμα)
5 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκοι αυγών
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση:

Ανοιγω το κανταΐφι καλά στο ταψί και λιωνω 150 γρ βουτηρο τα 50γρ τα κρατώ για την κρεμα ,και ψήνω 30 λεπτά αέρα, 180 βαθμους μόλις
ψηθεί το αφήνω να κρυώσει και φτιάχνω το σιρόπι 300 γρ ζαχαρη 250 γρ νερο λίγες σταγόνες λεμόνι και μια φλούδα, 10 λεπτά
Βράζουμε το σιροπι και αφήνουμε να κρυώσει, κρέμα βράζουμε το γάλα και κρατάμε μια κούπα, διαλύουμε το αλεύρι το κονφλαουρ τους κρόκους
και το γάλα το χτυπώ με το μίξερ
Για να έχω καλή υφή στην κρέμα μόλις ζεσταθεί το γάλα βάζω μια κούπα στο μίγμα μου για να ισοροποιησω την ζέστη και αμέσως στο καυτό γάλα
έχω μια κρέμα βελούδινη και μόλις κατεβάσω από την φωτια ρίχνω τα 50 γρ.βουτηρο ,χτυπώ το ζαχαρουχο με το μορφατ και τα αφήνω σε θερμοκρασία
δωματίου
Κατόπιν σιροπιαζω το κανταΐφι και τα δύο τα φτιαχνω κρυα εχω περισσότερη επιτυχια και ριχνω το μισο φουντουκι τριμενο και μόλις κρυώσει
η κρέμα την αφρατευω λίγο με το μίξερ και ρίχνω τα 50γρ βουτηρο και την απλώνω στο ταψί το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και απλώνω το μορφατ
με το χτυπημένο ζαχαρουχο γαρνιρω με κεράσι γλυκό και φουντουκι μεσα στην κρεμα αν μπει και μαστιχα το απογειωνει εγω δεν ειχα

Καλή επιτυχία.

H συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi