Υλικά

Η πιο νόστιμη λεμονόπιτα (φόρμα 30*22 εκ. ή διάμετρος 28 εκ.)

Ζύμη:
320 γρ αλεύρι
150 γρ γιαούρτι στραγιστό πληρες
150 γρ βούτυρο (από το ψυγείο)
1/3 κουτ.γρ σόδα
μια πρέζα αλάτι

Γέμιση:
1 λεμόνι (100 γρ.)
200 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Βουτάμε το βούτυρο από το ψυγείο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και το τιβουμε στο χοντρο του τριφτη τρίβουμε και με τα χερια
που να μοιάζει με τριμματα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα στο γιαουρτι και το ριχνουμε και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Γέμιση:
Βράζουμε το λεμόνι σε νερό για 1 λεπτό. Αυτό θα βοηθήσει να αφαιρεθεί η πικρία από τη φλούδα.
Αφού κρυώσει το λεμόνι, το τρίβουμε στο μπλεντερ, αφαιρώντας τους σπόρους.
Αναμειγνύουμε το τριμμένο λεμόνι με τη ζάχαρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο και την βαζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα να ανασηκωνεται  ζυμη στις πλευρές για να γινει κοθρος.
Απλώνουμε τη γέμιση από το λεμόνι ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
Κλείνουμε τις άκρες της ζύμης και κάνουμε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι για να βγαίνει ο ατμός.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση λίγο ξύσμα λεμονιού για επιπλέον άρωμα.
Σερβίρετε τη λεμονόπιτα ζεστή ή κρύα, με μια μπάλα παγωτό βανίλια.