Λινγκουίνι με λευκή σάλτσα μυδιών

Advertisement

Συστατικά

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
9 σκελίδες σκόρδο, σπασμένα
1 kgr μαλάκια, καθαρισμένα με κρύο τρεχούμενο νερό
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή και περισσοτερο
1 μεγάλη πρεζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
450 γρ λινγκουίνια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φύλλο μαϊντανού
2 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίγανη
1 φλιτζάνι τριμμένο Parmigiano-Reggiano, προαιρετικό, καθώς και ξέσματα για γαρνιτούρα
Αλάτι
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καλύψτε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο και προσθέστε τα σκελίδες σκόρδου και το κόκκινο πιπέρι.
Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι το σκόρδο να γίνει χρυσοκαφέ.
Όταν το σκόρδο είναι χρυσό καφέ και πολύ αρωματικό, αφαιρέστε το και πετάξτε το, έχει εκπληρώσει το πεπρωμένο σαν σκόρδο. Βάλτε τα μύδια στο τηγάνι με το κρασί, το ζωμό. Καλύψτε το τηγάνι και βράστε σε μέτρια φωτιά. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα μύδια από το τηγάνι καθώς ανοίγουν και αφήστε να μειωθεί το υγρό μαγειρέματος.

Advertisement

Αφήστε τα μύδια να κρυώσουν ελαφρώς,
Βράζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα καλά αλατισμένου νερού σε μέτρια φωτιά.
Ενώ τα μαλάκια μαγειρευονται, ρίξτε τα λινγκουίνη στο αλατισμένο βραστό νερό και μαγειρέψτε έως ότου τα ζυμαρικά είναι πολύ “al dente”, ίσως ένα λεπτό περίπου λιγότερο από ό, τι λεει το κουτί περίπου οκτώ λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεψτε το στη σάλτσα. Βράστε το υγρό και ρίξτε μεσα τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και τα βότανα. Σιγοβράστε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα μέχρι να κολλήσει η σάλτσα στα ζυμαρικά. Σβήστε τη φωτιά και ανακατεψτε το τριμμένο Parmigiano-Reggiano, εάν το βάλετε,και τελειώστε με λάδι φινιρίσματος. Ανακατέψτε έντονα για να τα συνδυάσετε.
Χωρίστε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με τα μύδια που βρίσκονται ακόμα στο κέλυφος τους και λίγο πιο ξυρισμένο Parmigiano-Reggiano, αν θέλετε απο πάνω.

Καλή Επιτυχία

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement