Λουκουμάδες εύκολοι και γρήγοροι
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. νερό χλιαρό
- 2 αβγά
- 1/2 κ.τ.γλυκού αλάτι
- 1/2 κ.τ.γλυκού ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γλυκού κανέλα
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- λάδι για τηγάνισμα
- μέλι ή πραλίνα ή και τα δύο
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά: το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Πρέπει να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που να στέκεται λίγο, αν είναι πολύ
- ρευστό το μίγμα μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Σκεπάζουμε την λεκάνη με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει το μίγμα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει.
- Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Τους περιχύνουμε με το μέλι και τους σερβίρουμε.
- Ή τους κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και βάζουμε μισή κουταλιά πραλίνα σε κάθε έναν.
- Ή βάζουμε την πραλίνα στη μέση και τους περιχύνουμε με το μέλι.
ΠΗΓΗ: aples.gr