Υλικά:

500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά φρέσκα
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λίγο λιγότερο για να μην πικρίσουν)
1 ποτήρι του νερού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι baking powder (BP)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Μέλι θυμαρίσιο για το σερβίρισμα
Προαιρετικά: κανέλα, τριμμένο καρύδι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ώστε να πέφτει από το κουτάλι με δυσκολία.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χλιαρό γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από τον χυλό και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, γυρίζοντάς τους τακτικά.
Αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με μπόλικο θυμαρίσιο μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένο καρύδι, αν θέλουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση

H Συνταγη/φωτό είναι της κας Aferdita Vladi