Πατατόπιτα

Απαραίτητα υλικά

3 αυγά
1 ποτήρι γιαούρτι 200 ml
1 ποτήρι κρασιου λάδι 90 ml
1 κρεμμύδι
3 μεσαίες πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 πρέζα μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 8 γραμμάρια
1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη 50 γραμμάρια
1 πακέτο μπεικιν παουντερ 10 γραμμάρια
2 νερά αλεύρι 240 γραμμάρια
Προαιρετικά, μέντα αποξηραμένη, πάπρικα και μαύρο πιπέρι
Για απο πάνω
Σουσάμι και πάπρικα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με αλάτι.
Προσθέτουμε μέσα το λαδι, γιαούρτι, και χτυπάμε όλα μαζί να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ηρθε η ώρα να προσθεσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι τις πατάτες, τυρί,μαϊντανό, τα μαπαχαρικά και ανακατευουμε όλα μαζί.


Πρόσθετουμε το αλεύρι το μπεικιν και ανακατεύουμε πολυ καλά να ενσωματωθεί πλήρως.


Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ

και το ισιώνουμε , και πασπαλίζουμε με πάπρικα και σουσάμι.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένοφούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα

Καλή Επιτυχία

Subscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΠατατόπιτες με κολοκυθάκια και τυρί…θα είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα
Επόμενο άρθροΛινγκουίνι με λευκή σάλτσα μυδιών