Η Συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά 👇

1 λίτρο νερό
1+1/2 ποτήρι corn flour
1 κιλό ζάχαρη
Μόλις δέσει το μείγμα ρίχνω
1 σφηνάκι ροδόνερο
1 κγλ χρώμα κόκκινο ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζω το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, πριν το νερό ζεσταθεί.
Προσθέτω το corn flour πριν καψει το νερο και ανακατεύω συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς, το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει μια λεία κρέμα.
Συνεχίζω το ανακάτεμα για 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω το ροδόνερο. Ανακατεύω καλά.
Μοιράζω το μείγμα σε τετράγωνα ταψάκια σιλικόνης ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή μεμβράνη.
Αφήνω τα λουκούμια να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να σφίξουν καλά.
Σε έναν πάγκο εργασίας, ανακατεύω 2 ποτήρια άχνη ζάχαρη με 2 κ.σ. corn flour.
Αναποδογυρίζω τα λουκούμια στον πάγκο και τα κόβω σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ, ανακατεύω 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη με 1 κ.σ. corn flour.
Πασπαλίζω τα λουκούμια με το μείγμα άχνης και corn flour.
Τα λουκούμια είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Συμβουλές
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς στο μείγμα, αφού το αποσύρετε από τη φωτιά.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα αρώματα, όπως μαστίχα ή πορτοκάλι.
Τα λουκούμια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία και καλά κεράσματα!