Κεφτέδες με μπέικον στο φούρνο

Διαφήμιση

Συστατικά:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμας
100 γρ μπέικον ψιλοκομένο σαν κιμας (κομμάτι και το περναμε στον τριφτη)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 φύλλα βασιλικού
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη πάπρικα
5 φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι για γεύση

Τρόπος προετοιμασίας:

Αναμυγνυουμε το κιμα με το μπεικον
Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια και ανακατεύουμε με το κρέας, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον δυόσμο, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
Αν έχετε περάστε τα από το μύλο. Ζυμώνουμε καλά και ελέγχουμε το καρυκεύματα. Πλάθετε μπαλάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.
Βγάζουμε από το ψυγείο, πλάθουμε τις μπάλες σε μπαστουνάκια σε σχήμα λουκάνικου και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει το κρέας εξωτερικά και να μαλακώσει εσωτερικά.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση