Νόστιμο τραγανό κοτόπουλο

Συστατικά 

Διαφήμιση

6 κουταλιές της σούπας (90ml) – Ελαιόλαδο
2-3 – Στήθη κοτόπουλου, μισά (3 μικρά ή 2 μεγάλα)
7 – Σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο καλά
800g – Ολόκληρες ντομάτες σε χυμό
1/2 φλιτζάνι (125 ml) – νερό
2 στελέχη – φρέσκος βασιλικός
6 – Φέτες λευκού ψωμιού του τοστ
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένος Βασιλικός
1/2 κουταλάκι του γλυκού – Αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού – σκόνη σκόρδου
3 – Αυγά ελευθερας βοσκής
1/4 Κύπελλο (60 ml) – Γάλα πλήρες
2 φλιτζάνια (240g) – Απλό αλεύρι
1/3 Κύπελλο (35γρ) – Παρμεζάνα
Τυρί Μοτσαρέλα που σας αρέσει
Αλάτι Πιπέρι με το γούστο σας

Εκτέλεση

Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις ντομάτες με το χυμό και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας λιώνετε τις ντομάτες
Βάζετε ένα τηγάνι στην φωτιά με 3 κσ λάδι και σοτάρετε το σκόρδο. Μόλις είναι έτοιμο
προσθέτετε το χυμό ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Ενώ σιγοβραζει ρίχτε 2 κσ αλάτι και
1/2 κγ πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε στην σαλτσα 2 κλωναράκια βασιλικό και τα πατάμε μέσα
στην σάλτσα να δώσουν άρωμα ενω χαμηλώνετε λίγο την φωτιά για 25 λεπτά.

Διαφήμιση

Εν τω μεταξύ κόψτε τις φέτες του τοστ σε κυβάκια και ρίξτε τες μέσα στο ταψί και αλατιστε
το ψωμί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 12-14 λεπτά να φρυγανιστεί.
Βάλτε όλα τα φρυγανισμένα κυβάκια ψωμιού μέσα σε ένα μπλεντερ και χτυπήστε τα να γίνουν τρίμματα και αδειάστε σε ένα βαθύ πιάτο.
Προσθέστε ρίγανή, θυμάρι, βασιλικό, δεντρολίβανο, σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε.

Επιστέφουμε στην σάλτσα να δούμε εάν έπειξε και την βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το στήθος εγκάρσια και το χωρίσουμε σε 2 κομμάτια.


Σκεπάζουμε το ένα φιλέτο με μία μεμβράνη και το χτυπάμε να πλατιασει λίγο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και μετα ρίχνουμε μεσα 1/4 της κούπας γάλα και ανακατευουμε.

Περνάμε το φιλέτο από το αλεύρι με τα από το αυγό και μετα από τα τριμματα ψωμιού και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι

Βάζουμε πάλι ένα τηγάνι στην φωτιά με 3 κσ λάδι να κάψει και βάζουμε μέσα τα φιλέτα 2 λεπτά κάθε πλευρά.

Βάλτε τα στήθη σε ένα ταψί και περιχύστε με την σάλτσα ντομάτας.
Απο πάνω τρίψτε μισή κούπα παρμεζάνα και από πάνω μοτσαρέλα.


Βάλτε στο φούρνο για 18-20 λεπτά

Ετοιμοοοοοοοοοοοοοοο

Κοτόπουλο με παρμεζάνα

Subscribe to recipe’s you tube channel here

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση