Μάφινς καρότου με βρώμη και καρύδια, μια λιχουδιά που θα σας συναρπάσει συνδυάζουν την γλυκύτητα του καρότου με την θρεπτική αξία της βρώμης

Υλικά

100 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) Βρώμη θρυμματισμένη μέχρι ψίχας
6g Baking Powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
50g (4 κουταλιές της σούπας) γλυκαντικό της επιλογής σας ή 70g ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας
25 γρ (1 3/4 κ.γ.) Βούτυρο, λιωμένο
100g 1 Μεγάλο Καρότο, χοντροκομμένο
τριμμένο
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ψιλοκομμένα καρύδια συν επιπλέον για την κορυφή
Πρέζα αλάτι
6 Χάρτινες Φόρες Muffin
Δίσκος για μάφιν

Μέθοδος:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180C.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη θρυμματισμένη βρώμη, πρέζα αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο
και ανακατέψτε μαζί.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε με ένα σύρμα με μπαλόνι χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ανακατέψτε ξανά και προσθέστε τα τριμμένα καρότα.
Προσθέστε το μείγμα καρότου στο μπολ με τη βρώμη και ανακατέψτε με τα ψιλοκομμένα καρύδια.

Τοποθετήστε τις χάρτινες φόρμες στο ταψί για μάφινς και ρίξτε τη ζύμη με κουτάλι στις κούπες για μάφιν γεμίζοντας τα 3/4.
Από πάνω προσθέτουμε επιπλέον καρύδια. Ψήνουμε μέχρι οι κορυφές των μάφιν να ροδίσουν και μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 20-22 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

H συνταγή/φωτό είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με Στραπατσάδα
Επόμενο άρθροΠλατετσί (τυρόψωμο)