Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

100γρ βούτυρο (ή 50γρ βούτυρο, 50ml ελαιόλαδο)
4 μεγάλα κρεμμύδια στην μεση, ξαθ στη συνέχεια κομμένα σε ψιλές φέτες
1 κουταλιά σούπας αλεύρι
250 ml (1 φλιτζάνι) μηλόξυδο
750ml (3 φλιτζάνια) νερό ή ζωμό βοδινού
1 κουταλιά σούπας μπαλσάμικο ξύδι
1 κουτ σουπας μπράντυ (προαιρετικό)
8 φέτες μπαγκέτας
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο
200g παρμεζανα
100g Cheddar

ΟΔΗΓΙΕΣ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας καλά.
Προσθέστε 1/4 κγ αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε ξανά. Γυρίστε τη φωτιά σε χαμηλότερη ρύθμιση


και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά περίπου, μέχρι να καραμελώσουν!

 

Προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά στα κρεμμύδια για περίπου ένα λεπτό.
Στη συνέχεια βάλτε το μισό μιλόξυδο, για να χαλαρώσει με το ροζ χρώμα που μόλις έχουν πάρει με το αλεύρι, και ξύνετε το κάτω μέρος της κατσαρόλας καλά.
Προσθέστε το υπόλοιπο μηλόξυδο, το ζωμό και το βαλσαμικό ξύδι, ανακατέψτε και αφήστε το να έρθει να βράσει, στη συνέχεια το σκεπάζετε και σιγοβράστε, για 30 λεπτά.

Ετοιμάστε την μπακέτα με τυρί. Τρίψτε με το σκόρδο και τις δύο πλευρές των φετών της μπαγκέτας και βάλτες στο γκριλ να γίνουν τραγανές και αφήστε τες στην άκρη για αργότερα.
Ελέγξτε το αλάτι και το πιπέρι, και σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τώρα το κονιάκ, αν χρησιμοποιείτε.
Γεμίστε ξεχωριστά μπολάκια με τη σούπα κρεμμυδιού , βαλτε 2 φέτες ψημένης μπακέτας στο καθένα μπολάκι.
Πασπαλίστε με τα δύο τυριά πλούσια πάνω από τις φέτες μπακέτας στη σούπα και τοποθετήστε τα μπολάκια κάτω απο το γκριλ μέχρι το τυρί να λιώσει πολύ καλά.
Απο πάνω λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως, προσοχή, τα κύπελλα θα είναι καυτά!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: linsfood.com

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση