Ιδανικές για ένα γρήγορο σνακ ή πρωινό, αυτές οι μίνι τηγανίτες παρασκευάζονται με βασικά υλικά όπως αλεύρι, γιαούρτι και αυγά. Χρησιμοποιήστε αυτή την απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμες μίνι τηγανίτες που σίγουρα θα σας αρέσουν.

Υλικά:

1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας λάδι (πχ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο)
125 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό (για πιο αφράτο αποτέλεσμα)
80 ml γάλα
180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
Αλάτι (μία πρέζα)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

“Απαλές και αφράτες, ετοιμάζονται σε μόλις 5 λεπτά.”

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι. Ρίχνουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε απαλά
με ένα σύρμα, μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι. Η ζύμη θα πρέπει να έχει την πυκνότητα της κρέμας γάλακτος.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο λάδι και με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε μικρές τηγανίτες.
Ψήνουμε από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν αφράτες.
Αφαιρούμε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστές.

Συμβουλές:

Το στραγγιστό γιαούρτι κάνει τις τηγανίτες πιο αφράτες. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κανονικό γιαούρτι,
στραγγίζοντάς το πρώτα σε ένα σουρωτήρι με τουλουπάνι για 30 λεπτά περίπου.
Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης ανάλογα με το γούστο σας.
Προσθέστε στην ζύμη λίγη κανέλα, ξύσμα λεμονιού ή άλλα αρώματα της αρεσκείας σας.
Μπορείτε να γεμίσετε τις τηγανίτες με μέλι ή σοκολάτα.