Συστατικά

370 gms μακαρόνια
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
5-6 αντσούγιες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτ. τσιλι νιφάδες ή για γεύση
500 γρ. – ντομάτες νωπές ή κονσέρβες, αποφλοιωμένες και σε κύβους
100 gms – ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας καπαρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι 

Οδηγίες
Βάλτε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο σκόρδο, τσιλι νιφάδες και αντσούγιες σε ένα τηγάνι. Σοτάρετε σε μεσαία φωτιά για μερικά λεπτά, σπάζοντας τις αντζούγιες με ξύλινη κουταλιά, ώστε να λιώσουν. Βεβαιωθείτε ότι το σκόρδο δεν καίγεται γιατί η σάλτσα σας θα γίνει πικρή.
Μόλις λιώσουν οι αντσουγιες, προσθέστε τις ντομάτες, τις μαύρες ελιές και την κάπαρη. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκιες ντομάτες, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό για να βοηθήσετε τον μαγείρεμα της σάλτσας.

 

Μαγειρέψτε για 10 – 15 λεπτά σε χαμηλη φωτιά, στη συνέχεια σβήστε την φωτιά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά “al dente” αλλά στραγγίξτε το 1 λεπτό πριν τα βγάλετε, καθώς θα τελειώσετε το μαγείρεμα μαζί με τη σάλτσα. Βάλτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε το καλά ενώ είναι σε χαμηλη φωτιά για 1 ή 2 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως και τα τρώτε ζεστά!

Προηγούμενο άρθροΤα υπέροχα Σουδάκια με θεϊκή κρέμα
Επόμενο άρθροΗ Φοκάτσια είναι πιο νόστιμη και από πίτσα!