Η μακαρονοπίτα με σφολιάτα είναι ιδανική για ένα οικογενειακό γεύμα ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια εξαιρετική βάση, την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας, προσθέτοντας τα αγαπημένα σας υλικά.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
250 γραμμάρια μακαρόνια Νο5 (βρασμένα)
150 γραμμάρια γκούντα τριμμένη
50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
100 γραμμάρια ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά χρωματιστή, κομμένη σε κύβους
2 μικρές κρέμες γάλακτος (χαμηλών λιπαρών)
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Βούτυρο για το ταψί
Εκτέλεση:
Βουτυρωσα ένα ταψακι ορθογώνιο,εστρωσα το ένα φύλλο σφολιάτας,έριξα από πάνω τα βρασμένα μακαρόνια
και μετά ότι σας αρέσει……,εγώ έβαλα γκουντα ρεγγατο και παρμεζάνα,κομμάτια ζαμπόν,πιπεριές,κρέμα γάλακτος και τα χτυπημενα αβγά
Σκέπασα με το δεύτερο φύλλο σφολιατας έκλεισα καλά τις άκρες γύρω γύρω,χαραξα ελαφρά με μαχαίρι τη σφολιατα αλειψα
με ένα αβγό,και έψησα στον αέρα στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιατα.
Η Συνταγή είναι της κας Εύη εύη