Yλικά
450 γρ.ξεφλουδισμένες γαρίδες
450 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (80 ml)
2 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
4 ολόκληρες αντσούγιες, ψιλοκομμένες
½ φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στα μισά (125 ml)
1/3 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί (80 ml)
ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
λίγη κάπαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι
Ζωμός Γαρίδας
Κελύφη από 450 γρ. γαρίδες
Μίσχοι μαϊντανού
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 φύλλα δάφνης
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάστε τις γαρίδες ξεφλουδίστε και βάλτε τα κελύφη σε κατσαρόλα με κρύο νερό.Μόλις πάρει βράση προσθέστε τον μαϊντανό, τη δάφνη και το ξύσμα λεμονιού .
Μειώστε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Σ ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις γαρίδες.
Τις σοτάρετε σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 1 λεπτό. Οι γαρίδες πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ αλλά να μην μαγειρεύονται πλήρως. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Μαγειρέψτε al dente (περίπου 9 λεπτά). Κανονίζουμε να βράσουμε τα μακαρόνια όταν η σάλτσα μας είναι μισοτελειωμένη.
Βάζουμε πάλι το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με περισσότερο λάδι.
Προσθέστε τα κρεμμύδια, το ξύσμα λεμονιού, την κάπαρη το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 4-5 λεπτά.
Σβήστε με το λευκό κρασί.Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τον ζωμό από το βράσιμο των κελυφών.
Ρίχνουμε τα τοματίνια, τις αντζούγιες και το τσίλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 3 κουτάλες ζουμί απ τα μακαρόνια και προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι ενώ βράζει η σάλτσα μας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με πολύ μαϊντανό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.
Ένα πιάτο που μοσχομυρίζει θάλασσα!!!!!!!!
Θα σας ενθουσιάσει!!!!!!
Καλή σας όρεξη.
Subscribe for more delicious recipe here