Μακαρόνια με κεφτεδάκια κοκκινιστά

Υλικά

για τους κεφτέδες:
Ανάμεικτο κιμά: 500 γρ.
Αυγό: 1 μέτριο
Τριμμένη παρμεζάνα: 2 κουταλιές
Τριμμένο σκόρδο: 1 σκελίδα
Ξερή ρίγανη: 1/2 κουταλάκι
Ξερό βασιλικό: 1/2 κουταλάκι
Αλάτι: 1 κουταλάκι
Τριμμένο ξερό ψωμί: 4 κουταλιές
Πιπέρι: όσο σας αρέσει

για τη σάλτσα:
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Ξερή ρίγανη: 1 κουταλάκι
Ξερό βασιλικό: 1 κουταλάκι
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές
Ξεφλουδισμένη και τριμμένη ντομάτα: 700 γρ.
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί
Ζάχαρη: 1 πρέζα

για τα μακαρόνια:
Σπαγγέτι: 500 γρ.
Για τηγάνισμα ελαιόλαδο: όσο πάρει

Οδηγίες:

1. Ζυμώνετε μαζί όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και πλάθεται μικρά κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο και τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σάλτσα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να μην καεί το σκόρδο. Σε 4 – 5 λεπτά, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνετε να βράσουν 5 λεπτά και προσθέτετε τα κεφτεδάκια. Συνεχίζετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του παρασκευαστή. Τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε πιατέλα. Από πάνω βάζετε τη σάλτσα με τους κεφτέδες και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση