ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό βολβό μάραθου(Φινόκιο) ψιλοκομμένο, και κρατήστε τα φυλλαράκια του
1 μεγάλο καρότο, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
500 γραμμάρια χοιρινό και μοσχάρισιο κιμά
185ml (3/4 φλιτζάνι) κόκκινο κρασί
70g (1/4 φλιτζάνι) πελτέ ντομάτας
400 γραμμάρια ντοματίνια
2 φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα δάφνης
55 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) ελιές, τεμαχισμένες
1/3 φλιτζάνι χοντροκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
Μακαρόνια, βρασμένα, έτοιμα για να τα σερβίρετε 
Παρμεζάνα για το σερβίρισμα, προαιρετικά 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το ψιλικομμένο βολβό και το καρότο. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 2
Αυξήστε τη θερμότητα. Προσθέστε το κιμά στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε, σπάζοντας με ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά ή μέχρι να αλλάξει το χρώμα. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να εξατμισθεί. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά . Προσθέστε τα ντοματίνια, τα φύλλα δάφνης και το νερό 185ml (3/4 φλιτζάνι). Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Βράζουμε σιγά-σιγά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 1 ώρα 15 λεπτά ή έως ότου το μείγμα να έχει πήξει καλά. Αλατίζουμε.
Βήμα 3
Ψιλοκόψτε τα φύλλα από το μάραθο και αναμείξτε τα με τις ελιές και το μαϊντανό.
Βήμα 4
Σερβίρετε με σπαγγέτι με την σάλτσα και από πάνω γαρνίρετε με το μείγμα ελιάς μαιντανού και μάραθο.