Μακαρόνια με μπρόκολο και τυρί κρέμας 🍴🍷
Υλικά:
ζυμαρικά – 300 g
μπρόκολο – 1 κεφαλή
σκόρδο – 3 σκελίδες
λάδι – 50 g.
φρέσκο γάλα – 50 g.
τυρί κρέμας – 150 g.
μαριναρισμένες αποξηραμένες ντομάτες – 1/3 της κουπας.
ελαιόλαδο – 1 κουταλιά της σούπας.
Αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
Εκτέλεση
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, αλλά μην το στραγγίξετε.
Κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
Κόψτε τις σκελιδες σκόρδου.΅
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μαριναρισμένες
λιαστή ντομάτα και τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τηγανίζουμε ριχνουμε τα μπαχαρικά και τηγανίζουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τυρί κρέμα. Ανακατέψτε και ριξτε
2 κουταλιές ζεστό νερό απο τα ζυμαρικά. Αφήστε το να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Στραγγίστε τα ζυμαρικά και μεταφέρετέ το στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για περίπου ένα λεπτό και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Ετοιμοοοοοοοοοοοοοο