Τι θα χρειαστείτε:
500gr ζυμαρικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
3 φλιτζάνια γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
250gr τυρί μοτσαρέλα
250gr τυρί γκούντα
250gr τυρί ένταμ
250gr τσένταρ
2-3 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών που σας αρέσει
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Aρχίστε να τρίβετε τα τυριά χρησιμοποιώντας 4 διαφορετικά είδη τυριών
Προσθέστε αλάτι σε βραστό νερό και στη συνέχεια προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να είναι al dente.
Σουρώστε τα ζυμαρικά και ξεπλύνετε έτσι ώστε να μην κολλάνε το ένα στο άλλο οπότε αφού
ξεπλύνετε τα ζυμαρικά ας ξεκινήσουμε με τη σάλτσα τυριού
Προσθέτω βούτυρο στην κατσαρόλα και το αφήνω να λιώσει και μόλις λιώσει προσθέτω ελαιόλαδο για περισσότερη γεύση ξέρω ότι φαίνεται ότι έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει πολλά συστατικά παχυντικα αν και δεν έχουμε προσθέσει ακόμα τα τυριά αλλά ειλικρινά δεν το τρώμε τόσο συχνά.
Προσθέτω το σκόρδο είναι βασικό συστατικό γιατί προσθέτει γεύση στο τυρί, και μαζί με το σκόρδο προσθέτω το αλεύρι για να δέσει τη σάλτσα πιο παχιά
Αυτό το βήμα είναι ζωτικής σημασίας φροντίστε να αναμίξετε το αλεύρι και το βούτυρο
γιατι πραγματικά δεν θέλουμε καθόλου κομμάτια από αλεύρι στη σάλτσα οπότε αφού αναμίξαμε τη σάλτσα μπεσαμέλ που μόλις φτιάξαμε προσθέτουμε γάλα και συνεχίζουμε
να ανακατεύουμε μέχρι το γάλα το βούτυρο και το αλεύρι να έχουν συνδυαστεί και όπως θα δείτε η σάλτσα θα πηξει μετά από ανάδευση για 5 λεπτά, οπότε όταν φτάσετε σε αυτήν τη συνοχή της σάλτσας, μπορείτε να προσθέσετε τα τυριά και να αρχίσετε να τα αναμιγνύετε
ώστε έτσι η σάλτσα τυριού είναι έτοιμη
και το μόνο που μένει είναι το αλάτι και το μείγμα μείγμα μπαχαρικών και ανακατεψτε καλά
Τώρα μπορείτε να προσθέσετε επιτέλους τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και να τα ανακατέψετε και βεβαιωθείτε ότι κάθε κομμάτι ζυμαρικών είναι καλυμμένα με αυτή την νόστιμη σάλτσα τυριού και μόλις τελειώσετε, θα είστε έτοιμοι να τα βάλετε στο ταψί
Απλώστε τα ζυμαρικά στο ταψί και ολοκληρώστε το με επιπλέον τυρί και φυσικά πασπαλίστε με λίγο μείγμα μπαχαρικών και είστε έτοιμοι να το βάλετε στο φούρνο
Ωρα μαγειρέματος:
* 180 βαθμοί κελσίου για 30 λεπτά και στο γκριλ για 5-6 λεπτά! *
Καλή Επιτυχία
Subscribe to recipe’s youtube channel here