Μακαρόνια Φούρνου

Όταν θέλετε κάτι να είναι γρήγορο, αλλά και πολύ νόστιμο, φτιάχνετε μακαρόνια στο φούρνο και όλοι είναι ευχαριστημένοι

Απαραίτητα προϊόντα:

500 γραμμάρια σπαγγέτι
300 γραμμάρια μπέικον
200γρ καπνιστό ζαμπόν
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
500- 600 gr Σπιτική σάλτσα ή Έτοιμη (Basilico Barilla)
250 g κίτρινου τυριού
μπαχαρικά – αλάτι, πιπέρι, αποξηραμένος ή φρέσκος βασιλικός, ρίγανη.

Σπιτική Σάλτσα
1 μικρό ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1.5 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην φωτιά ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο να καψει λίγο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και το καπνιστό ζαμπόν.
Στη συνέχεια, σπιτική σάλτσα ή έτοιμη σάλτσα με το σκόρδο σε αυτό. Περιμένετε να πήξει.
Τέλος, προσθέστε τα μπαχαρικά και μια πρέζα ζάχαρη.
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε τα και μεταφέρετέ τα σε ένα πυρεξ, ρίξτε τη σάλτσα πάνω τους, πασπαλίστε με το τριμμένο κίτρινο τυρί

 

και ψήστε μέχρι να λιώσει. Πασπαλίστε με τα φρέσκα μπαχαρικά.

Σπιτική Σάλτσα
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζάνιου νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και 3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα. Μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά και μετά προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα μας αλλά να έχει αρκετό νερό ακόμα. 2-3 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια.

Καλή Απόλαυση