Συστατικά

4 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ φρέσκια μαγιά (ή 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού ενεργή ξηρή μαγιά)
1 φλιτζάνι γάλα (συν 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό)
1/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Μια κούπα μέλι
Ενάμιση φλιτζάνι ζεστό νερό

Οδηγίες

Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μεγάλο μπολ με το μείγμα νερού/γάλακτος, το λάδι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά και σκεπάζουμε το μπολ. Αφήστε τη μαγιά να ενυδατωθεί για 10 λεπτά. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, χρησιμοποιήστε το μπολ του μίξερ.
Χτυπάμε το μείγμα της μαγιάς μαζί για να διαλυθούν τυχόν σβώλοι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από το υγρό και ανακατεύουμε δυνατά. Εάν χρησιμοποιείτε μίξερ, τοποθετήστε το γάντζο ζύμης και ανακατέψτε για 10 λεπτά. Αν ζυμώνουμε με το χέρι, ζυμώνουμε 10 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, η ζύμη πρέπει να είναι λεία και λίγο κολλώδης.
Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη  και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.


Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας σας με αλεύρι. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες.

Κυλήστε κάθε μία μπαλα σε ένα «φίδι» μήκους περίπου 45 εκ.
Ενώστε τις άκρες και πιέστε τις μεταξύ τους. Βάλτε έναν δείκτη στο κάτω μέρος της τρύπας που μόλις κάνατε και τεντώστε απαλά τη ζύμη για να κάνετε μια μακριά τρύπα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 185° C. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
Διαλύουμε σε ένα ταψί το μέλι στο νερό και σε ένα άλλο ταψί βάζουμε το μείγμα σουσάμι και τη ζάχαρη.


Τοποθετήστε τα κουλούρια στο μειγμα νερού και μελι και μετα στο μειγμα με το σουσάμι ζαχαρη και με τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρωσει με λαδόκολλα


Καλύπτουμε με πετσετα σε ζεστό μέρος και αφήνουμε τα κουλουρια να φουσκώσουν 1/2 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω και οι πάτοι.
Βάλτε σε μια σχάρα να κρυώσει, σκεπασμένα με μια πετσέτα.
Είναι ωραία ως σνακ από μόνα τους ή ως μια υπέροχη σάλτσα κατά την ώρα του γεύματος.