Μανέστρα με Κιμά

Συστατικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι, κατεργασμένο
2 μεσαίες σκελίδες σκόρδου, κιμά
170 πελτέ ντομάτας
1/4 κ.σ. αλεσμένη κανέλα
1 κσ αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι & πιπέρι
4 κούπες νερό
220 κριθαράκι ζυμαρικά
φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας για την κορυφή

Κατευθύνσεις

1. Τσιγαρίστε το κιμά σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, περίπου 6 λεπτά,
σπαζοντας το κιμά καθώς μαγειρεύετε.
2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, περίπου 4 λεπτά.
3. Ανακατέψτε τον τοματοπολτό, την κανέλα, τη ρίγανη, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας μέχρι να αναμιχθεί καλά και η πάστα ντομάτας και αρχίζει να γίνετε καφέ, περίπου 2 λεπτά.
4. Ρίξτε στο νερό και ξύστε το κάτω μέρος της κατσαρόλας με ένα ξύλινο κουτάλι για να απελευθερώσετε τυχόν κολλημένα κομμάτια. Αφήστε να βράσει και στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, καλύψτε το δοχείο και σιγοβράστε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά
5. Ανακατέψτε το κριθαράκι και τοποθετήστε το καπάκι πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά έως ότου το κριθαράκι μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το κριθαράκι δεν κολλάει στο κάτω μέρος. Καρυκέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
6. Σερβίρετε με παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο.

Καλή Απόλαυση