Μανιταροπιτα
Υλικά :
1 Φύλλο σφολιάτας 500γρ.μανιταρια (σαμπινιον)
1 πράσο μόνο το λευκό μέρος
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο λίγο λάδι
2 κρόκους αυγού
1/2 κούπα μοτσαρελα τριμμένη θυμάρι
1/2 πιπεριά πορτοκαλί ή λίγο μπέικον ή κάποιο αλλαναντικο πολύ λεπτό κομμένο εγώ έβαλα (παστό).
Εκτέλεση :
Σέ ένα τηγάνι βάζουμε το λεπτό κομμένο πράσο το ξερό κρεμμύδι και αυτό σε λεπτές φέτες με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε λίγο λάδι να σοταριστουν.Κοβουμε και την πιπεριά σε μικρά κυβακια. Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σέ ένα σουρωτήρι. Να στραγγίσουν. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από την φλούδα τους και τα ψιλοκοβουμε. Βάζουμε το τηγάνι με ελάχιστο λάδι να κάψει πολύ καλά (να βγάλει καπνούς) και ρίχνουμε τα μανιτάρια λίγα λίγα όταν σοταριστουν τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Όταν τελειώσουμε τα ενώνουμε με τα λαχανικά. Αφού κρυωσουν ρίχνουμε λίγο αλάτι πιπέρι και τους κρόκους των αυγών. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και το παστό . Τα ανακατεύουμε να ενώσουν. Στρώνουμε σέ ένα ταψάκι 28εκ.το φύλλο της σφολιάτας ρίχνουμε την γέμιση. Και με τα κομμάτια που περισσεύουν από το ταψάκι μας σκεπάζουμε το επάνω μέρος της πίτας. Το αλοιφουμε με 1 αυγό χτυπημένο ρίχνουμε και σουσάμια. Το ψήνουμε σέ καλά προθερμασμενο φούρνο στους 190 στον αέρα. Ψήνουμε έως ότου πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο μας.
ΠΗΓΗ:Anna Lampropouloy