Υλικά

1 κιλό  χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλα από τον αυχένα ή τον ώμο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουταλιές σπόρων κόλιανδρο, λιωμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλάτι
Μανιτάρια 300 γραμμάρια , κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μαρινάρετε το κρέας με το κρασί, το πιπέρι, το κύμινο και τα φύλλα δάφνης και αφήστε τα για μια νύχτα ή τουλάχιστον τρεις ώρες πριν το μαγείρεμα. Στραγγίστε και διατηρήστε τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας και στις δύο πλευρές. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Πετάξτε τα φύλλα δάφνης δέκα λεπτά μετά το μαγείρεμα.

Δείτε την συνέχεια της συνταγής εδώ

 

Προηγούμενο άρθροΠλαστός φρεσκοψημμένη πεντανόστιμη παραδοσιακή πίτα
Επόμενο άρθροΜυστικά για το τέλειο Μοσχάρι Λεμονάτο, όπως το έφτιαχνε η Μαμά