Μαρμάρινο κέικ με γλυκό τυρί!
Υλικά
Σύνθεση κακάο:
7 αυγά,
250 γρ αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας κακάο,
230 γρ ζάχαρη,
7 κουταλιές λάδι,
7 κουταλιές της σούπας γάλα,
ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού,
άρωμα ρούμι.
Σύνθεση τυριού:
300 γραμμάρια φρέσκο τυρί 20% λιπαρά,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος (έβαλα κρέμα γάλακτος γιατί είχα λίγο τυρί),
3 αυγά,
ένα φακελάκι κρέμα γιωτης με γευση λεμονιού,
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
βανίλια essence,
ένα φακελάκι ζάχαρη βανίλια.
Εκτέλεση
Χώρισα τα αυγά. Ανακάτεψα τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, πρόσθεσα σταδιακά τη ζάχαρη, ανακάτεψα μέχρι να διαλυθεί.
Μετά ανακάτεψα τους κρόκους με λίγο αλάτι, πρόσθεσα το λάδι, σταδιακά σαν μαγιονέζα, μετά πρόσθεσα σταδιακά το γάλα.
Αυτή τη σύνθεση την βάζω πάνω από αυτή με τα ασπράδια. Πρόσθεσα σταδιακά αλεύρι, κακάο και μπέικιν πάουντερ, τριμμένη φλούδα
πορτοκαλιού, εσάνς ρούμι.
Για τη σύνθεση του τυριού:
Χτυπησα τα αυγά ολόκληρα να αφρίσουν, πρόσθεσα τη ζάχαρη, τη βανίλια, ανακάτεψα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Έβαλα τυρί, κρέμα γάλακτος, ανακατεμένη με σκόνη κρεμας, πρόσθεσα σιμιγδάλι, essence βανίλια.
Σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος (30/30) έβαλα τα 3/4 της σύνθεσης κακάο, πάνω από αυτή τη σύνθεση έριξα προσεκτικά τη σύνθεση του τυριού (ήταν λίγο πιο αραιή από αυτή με το κακάο). Βάζω με ένα κουτάλι, από μέρος σε μέρος, αναμεσα στη καφέ σύνθεση.
Με ένα ξυλάκι σχεδίασα μια διακόσμηση, συνδυάζοντας τις δύο συνθέσεις. Έψησα το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου μέχρι να περάσει το τεστ της οδοντογλυφίδας. Πασπαλησα το κέικ με ζάχαρη άχνη
Καλή Απόλαυση