Μαρμελάδα Πεπόνι Συγκλονιστική! Φτιαγμένη με αγνά, ολόφρεσκα πεπόνια, η μαρμελάδα αυτή αιχμαλωτίζει την πεμπτουσία του καλοκαιριού σε κάθε της μπουκιά.
Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou
Υλικά
800 γρ Πεπόνι Σάρκα
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
2 Γαρύφαλλα
Χυμός απο μισό Λεμόνι
Χυμός απο ένα Πορτοκάλι
20 γρ Λικέρ Πεπόνι
ή Κονιάκ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε αρχικά τη συνταγή έχοντας καθαρίσει το πεπόνι κοβουμε την σάρκα σε λεπτά κομμάτια και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε ελαφρώς στο multi
Αδειάζω τον πολτοποιημένο πεπόνι σε μία κατσαρόλα ωστόσο έχω κρατήσει πεπόνι σε κυβάκια να υπάρχουνε μέσα στη μαρμελάδα
Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη τα δύο γαρίφαλα και το χυμό πορτοκάλι και λεμόνι
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε πολύ χαμηλή ένταση για περίπου 25 με 27 λεπτά φυσικά εξαρτάται από την κουζίνα σας ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να βράσει και να δέσει
Ετοιμη η μαρμελάδα μας σε αυτό το σημείο προσθέτουμε ένα σφηνάκι λικέρ πεπόνι που σας έχω φτιάξει σε βίντεο πέρυσι το καλοκαίρι το οποίο αν δεν το έχει το δοκιμάσει να το φτιάξετε άμεσα ωστόσο εάν δεν έχετε μπορείτε να ρίξετε ένα σφηνάκι κονιάκ και
συνεχίζουμε το βράσιμο για δύο λεπτά
Ετοιμη η μαρμελάδα μας γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα κλείνουμε πάρα πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πανακότα με βερίκοκα
Υλικά
600 γρ βερίκοκα
400 ml. κρέμα γάλακτος 35%
200 ml. γάλα
150 γρ ζάχαρη (μέλι)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ ζελατίνη
150 ml. νερό
2-3 κουταλιές της σούπας ρούμι (προαιρετικά)
Παρασκευή:
Τα βερίκοκα καθαρίζονται και κόβονται σε κομμάτια. Προσθέστε 50 γραμμάρια ζάχαρη (και ρούμι) και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε στην φωτιά την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τα 100 γρ ζάχαρη μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.
Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Η ζελατίνη χύνεται σε κρύο νερό και αφήνεται να φουσκώσει για 10-15 λεπτά.
Στη συνέχεια διαλύεται σε μπεν μαρι με συνεχή ανάδευση μέχρι να ρευστοποιηθεί.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το μοιράζουμε στα μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ωρες
Καλή Απόλαυση