Μαχαλεπί Λιβανέζικο το νηστίσιμο γλυκό με την αφρατη κρέμα που θα κάνεις σε κάθε νηστεία και όχι μόνο.
Υλικά
6 ποτήρια γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
2 ποτήρια νερό
8-9 κουταλιές της σούπας νισεστέ ή κορν φλάουρ
9 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
Ανθόνερο
2 φυτικές κρέμες των 200 ml
90 γρ. χαλεπιανά (φιστίκια Αιγίνης)
Για το σιρόπι (προαιρετικά):
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ανθόνερο
Φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζω το γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, το νερό, το νισεστέ ή κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και τη μαστίχα.
Ανακατεύω καλά με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τα υλικά.
Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτω τις φυτικές κρέμες. Ανακατεύω καλά.
Προσθέτω τα χαλεπιανά και ανακατεύω.
Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σιρόπι. Γίνεται πιο νόστιμο.
βΓια το σιρόπι Βάζουμε τα υλικα και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.
Όταν κρυώσει το περιχύνουμε στην κρέμα που την έχουμε βάλει στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βάζουμε μεμβράνη για να μην κάνει πετσούλα.
ή
Βάζουμε σιρόπι όταν σερβίρουμε την κρέμα.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous