Τα κοκάκια ήταν πραγματικά αφράτα, όπως υπόσχεται το όνομα! Η ζύμη ήταν ελαφριά και αέρινη, με μια ωραία, ελαστική υφή. Η σοκολατένια κρέμα ήταν πλούσια και γευστική, με μια έντονη γεύση σοκολάτας. Η ισορροπία μεταξύ της ζύμης και της κρέμας ήταν τέλεια, με τη γλυκιά κρέμα να δένει αρμονικά με την ουδέτερη γεύση της ζύμης.
Υλικά
Κρέμα
500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
100 γρ. κρέμα γάλακτος φουλ λιπαρά
100 γρ. ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
45 γρ. κόρν φλάουρ
1 βανίλια
1 τσιμπιά αλάτι
130γρ βούτυρο παγωμένο
Ζύμη
130 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
190 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 τσιμπιά αλάτι
1 βανίλια
Ψήνουμε 180 αντιστάσεις για 10-12 λεπτά
Σιρόπι
250 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη
Μισό λεμόνι
Γλάσο
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
100 γρ. κρέμα γάλακτος με φουλ λιπαρά
30γρ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το βούτυρο και αρχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μη σχηματιστεί κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Όταν θέλουμε να την δουλέψουμε θα χτυπήσουμε με την κρέμα γάλακτος και θα την βάλουμε σε κορνε.
Ζύμη
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα πρώτα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος. Στον κάδο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Χτυπάμε για ένα δυο λεπτά και έπειτα βάζουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και ενσωματώνουμε. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενσωματωθεί. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδιά στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε ροζέτες διαμέτρου 5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180°C για 10-12 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Γλάσσο
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και βουτάμε το επάνω μέρος το κοκ
Συναρμολόγηση
Βουτάμε τις ροζέτες στο σιρόπι και κολλάμε τις βάσεις ανά δύο με την κρέμα και έπειτα βουτάμε το πάνω μέρος στην σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να επαναλάβουμε το βούτηγμα. Βάζουμε ψυγείο για μια δυο ώρες και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι της κας Katerina Gatzoufa