Μελιτζάνα με κιμά και τυρί!

Advertisement

Σήμερα σας προσφέρω ένα πολύ γευστικό πιάτο. Όπως είπα και πριν, έχω ανέβει σε μερικές συνταγές μελιτζάνας και να η επόμενη.

Υλικά

3 μεγάλες μελιτζάνες
500 γρ. κιμάς
τυρί τριμμένο κίτρινο
1 ματσακι φρέσκο κρεμμύδι
1 κόκκινο πιπέρι-αλεσμένο
μαϊντανός
αλάτι
σκόρδο
200 γρ. ξινή κρέμα ή γιαούρτι
1 μεγάλο αυγό

Προετοιμασία:

Η μελιτζάνα κόβεται σε μήκος με περίπου 1 cm. πάχος ή λίγο περισσότερο. Είναι αλατισμένες και μένουν για 2 ώρες.
Μετά οι φέτες σκουπίζονται με χαρτί. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές και μπαίνουν στο ταcί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Ψήνονται στους 180 βαθμούς για να είναι έτοιμες. Αυτή η διαδικασία την έκανα δύο φορές.
Αυτό σημαίνει ότι έψησα δύο ταψιά μελιτζάνας.
Ο κιμάς τηγανίζεται για να διαλλυθεί και να αλλάξει χρώμα. Το κάνω αυτό σε αντικολλητικό τηγάνι και δεν βάζω επιπλέον λάδι. Πιπέρι, κρεμμύδι, μαϊντανό και σκόρδο προστίθενται στον κιμά.

Το επόμενο είναι η συναρμολόγηση στο ταψί. Ξεκινάς με μια σειρά μελιτζάνες. Τοποθετούνται σφιχτά μέσα στο ταψάκι σας. Μετά βάζουμε τον κιμά και τριμμένο το τυρί.

Μελιτζάνα, κιμάς, τυρί. Έτσι γίνονται τρεις στρώσεις.
Η ξινή κρέμα είναι χτυπημένη με το αυγό και ρίχνεται ομοιόμορφα από πάνω. Ψήνεται στους 180 βαθμούς περίπου 30 λεπτά, μετά άνοιξα μόνο το γκριλ να ψηθεί από πάνω.

Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement