Οι Μελιτζάνες με Πιπεριές Λαδερές είναι ένα από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά, ένα πιάτο που φέρνει στο μυαλό μου τις μυρωδιές της ελληνικής κουζίνας και τις γεύσεις της γιαγιάς μου. Είναι τόσο νόστιμες, τόσο “μαμαδίστικες” που πραγματικά τις λατρεύουμε όλοι στο σπίτι! Σήμερα θα σας δείξω τη συνταγή της φίλης μου της κυρίας Ελίνας Σκλάβου, για να φτιάξετε κι εσείς τις πιο λαχταριστές

Υλικά:

3 μεγάλες μελιτζάνες
Μερικές πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
Περίπου 10 πιπεριές Φλωρίνης ολόκληρες (από βαζάκι στραγγισμένες ή φρέσκες)
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
Φρέσκες ντομάτες τριμμένες (περίπου 400 γραμμάρια) κομμένες και σε μεγάλα κομμάτια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο νεράκι
Ελαιόλαδο
Ψιλοκομμένος μαϊντανός για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προτηγάνισα μελιτζάνες μεγάλες, λίγες πρ. πιπεριές σε κομμάτια και μπόλικες ολόκληρες Φλωρίνης. Τις έβγαλα σε απορ. χαρτί κουζίνας. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρω κρεμμύδια σε φέτες, σκ. σκόρδο. Προσθέτω πελτέ και φρ. ντομάτες τριμμένες και σε μεγάλα κομμάτια. Αλάτι πιπέρι, ρίγανη και λίγο νεράκι να πάρει μια βράση. Τέλος πρόσθεσα τα λαχανικά και έσβησα. Έβαλα στο ταψί το φαγητό και το πασπάλισα με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Λίγο νερό κι έψησα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του! ❤️

Η Συνταγή είναι της φίλης κας Ελινα Σκλαβου