Μελιτζανοπιτα με χωριατικο φύλλο και ψημένες καπνιστές μελιτζάνες!!

Διαφήμιση

Συνταγή από την Mari Glasgow
*******************************
Η γεύση αυτής της πίτας είναι ιδιαίτερη και σου τρέχουν τα σάλια!!

Υλικά

Για τη ζύμη:
**************
Υλικά (ταψί ψησίματος 30 × 40 cm)
************
• 600 gr απλό αλεύρι (λίγο επιπλέον αλεύρι για σκόνισμα)
• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
• 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
• 1 κσ ξύδι

Υλικά για γέμιση:

4 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα σε μικρά κομμάτια
4 μεγάλες μελιτζάνες, καπνισμένες και ψιλοκομμένες (καπνιστό σημαίνει ψημένο στη
φλόγα)
Μπορείτε να τα ψήσετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
2 πιπεριές καμπάνα, καπνισμένες ή ψητές και ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
150 g Ελληνική Φέτα
150 g κεφαλοτούρι, τριμμένο
3 αυγά, κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής
1/2 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
1/2 κσ μαύρο πιπέρι
Αλάτι για γεύση

Η προετοιμασία

Για τα φύλλα
Τρόπος προετοιμασίας:
************************
• Ρίχνουμε χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε αλάτι και λάδι μέχρι να διαλυθεί.
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε όλο στο υγρό μείγμα.
• Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη
• Μεταφέρετε τη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και με τα χέρια ζυμώνετε περίπου
5-10 λεπτά. μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και λεία.
• Τυλίξτε την και αφήστε καλυμμένο για μισή ώρα.

Διαφήμιση

Για την γέμιση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, πιπεριές, και μέτα ρίχνουμε και τις
μελιτζάνες ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε την ζύμη στο αλευρωμένο πάγκο μας ζυμώνουμε ελαφρά και την κόβουμε σε 8-9 κομμάτια
Κάνουμε μπαλάκια τα κομμάτια τα σκεδάζουμε αλευρωμένα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε μέγεθος πιάτου.


Μετα ένα ένα τα ανοιγουμε όλα τα φύλλα όσο πιο λεπτά μπορούμε

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και απλώνουμε τρία φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ
τους, φροντίζοντας να εξέχουν λίγο στα πλάγια.

Ρίχνουμε τα αυγά, την κανέλα την φέτα και το κεφαλοτύρι και τον μαϊντανό στο
μείγμα της μελιτζάνας και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μισό μείγμα πάνω στο φύλλο.
Σκεπάζουμε με δύο φύλλα και τα βουτυρώνουμε μεταξύ τους.

Απλώνουμε το υπόλοιπο υλικό του μείγματος και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.


Χαράσσουμε  την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα.

Θα λατρέψετε αυτή την πίτα!!! Πείτε μου αν σας αρέσει παρακαλώ..
Καλή τύχη!! Ευχαριστώ 😊

Ακολουθήστε την  Mari Glasgow στο instagram

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση