Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι

Υλικά

2 σφιχτές μελιτζάνες φλάσκες
3 κουταλιές της σούπας ταχίνι (ανακατεύουμε καλά πριν )
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Λίγα αλεσμένα μαύρο πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για το περιχύσιμο
2 κουταλιές της σούπας σπόρους ροδιού

Οδηγίες

1. Ψήστε τη μελιτζάνα ανοίγοντάς της μερικές τρύπες με ένα μαχαίρι ή ένα σουβλάκι (για να μην σκάσει η φλούδα).


Μαγειρέψτε τα σε μπάρμπεκιου, σε χαμηλή φωτιά στον καυστήρα αερίου ή στο γκριλ.
Εάν ψήνετε τις μελιτζάνες, τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με χαρτι ψησίματος λίγα εκατοστά κάτω από το γκριλ.

Όποια και αν είναι η πηγή θερμότητας, αναποδογυρίστε τις μελιτζάνες στη μέση του ψησίματος (χρησιμοποιήστε λαβίδες) για να ψηθούν ομοιόμορφα. Όταν η φλούδα έχει φουσκάλες και η μελιτζάνα είναι πολύ μαλακη, τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Κάτω από το γκριλ αυτό διαρκεί περίπου 30 λεπτά.


2. Όταν κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσετε, ξεφλουδίστε το δέρμα με τα δάχτυλά σας και κόψτε το άκρο με το κοτσανι.
Ανοίξτε τη μελιτζάνα και τραβήξτε τις γραμμές των σπόρων και πετάξτε τις.


3. Ψιλοκόψτε ή πολτοποιήστε τη μελιτζάνα μέχρι να αποκτήσει μια υφή σαν ντιπ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μελιτζάνα με το ταχίνι, το αλάτι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το μαύρο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα και μετά ρίχνουμε με κουτάλι σε ένα πιάτο. Κάνετε μερικά στροβιλίσματα στη
μελιτζάνα με το πίσω μέρος του κουταλιού και ρίξτε ελαιόλαδο από πάνω. Πασπαλίζουμε με σπόρους ροδιού και σερβίρουμε με τσιπς πίτας, κράκερ, λαχανικά.

ΠΗΓΗ: Khalil Alsalman

Προηγούμενο άρθροΓιουβετσάκι που έφτιαχνε η γιαγιά και μοσχοβολούσε
Επόμενο άρθροΠολλοί ανθρωποι ΕΧΟΥΝ ΛΙΠΟΣ ΣΤΟ ΣΥΚΩΤΙ:Η αιτία δεν είναι το αλκοόλ, αλλά ένα συστατικό που όλοι λένε ότι είναι υγιεινό