ΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 

ΥΛΙΚΑ :
 12 γαρίδες , ξεφλουδισμένες και αποφλοιωμένες
 5 κουταλιές της σούπας λάδι
 2 σκόρδα, κομμένα σε φέτες
 1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
 1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
 20 φύλλα κάρυ , κομμένα σε λωρίδες ή εναλλακτικά φρέσκια ρίγανη (συν λίγο ακόμα για
γαρνίρισμα)
 1 κρεμμύδι λευκό, κομμένο σε φέτες
 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα (ή καυτερή, αν προτιμάτε)
 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτέ
 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
 αλάτι
 Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, προσθέτετε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρετε μόνο για 1 λεπτό γυρνώντας τες για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζετε σε ένα πιάτο και τις αφήνετε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κουρκουμά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ και σοτάρετε λίγο ακόμα.
Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε μέσα τα ντοματάκια κονκασέ και φέρνετε σε βρασμό. Ένα απαιτείται, προσθέτετε λίγο νερό.
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Κόβετε το κάρυ (ή τη ρίγανη) και βάζετε τη μισή ποσότητα στο σκεύος. Προσθέτετε τις γαρίδες όμορφα πάνω από τη σάλτσα και τις πιέζετε ελαφρά με τα χέρια για να μπορέσουν να μαγειρευτούν με τη σάλτσα.
Από πάνω ρίχνετε την κρέμα γάλακτος (3 κουταλιές), πασπαλίζετε με το υπόλοιπο κάρυ (ή τη ρίγανη), ρίχνετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και βάζετε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις βγάζετε από το φούρνο και απολαμβάνετε!!

 

ΠΗΓΗ: greatbritishchefs.com