Μπριζόλες Χοιρινες με πατάτες
Υλικά
1 κιλό χοιρινές μπριζόλες από λαιμό
5-6 μέτριες πατάτες
χυμό από 2 πορτοκάλια
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
3 κ.γ νιφάδες κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη μουστάρδα.
Στρώνουμε τις μπριζόλες σε ένα σκεύος, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα περιχύνουμε όλα μαζί με τη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.
Όποτε το θυμηθούμε μέσα στη μέρα, γυρίζουμε τις μπριζόλες δυο τρεις φορές μέσα στη μαρινάδα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, κόβουμε τις πατάτες σε κύβους, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε τις αλατοπιπερώνουμε και τις στρώνουμε σ ένα ταψί.
Βγάζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Πετάμε τα κρεμμύδια από τη μαρινάδα και την προσθέτουμε στις πατάτες, τις οποίες ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Ζεσταίνεις ένα τηγάνι, τις ροδοκοκκινίζουμε και από τις δυο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες.
Αφού περάσουν 45 λεπτά βγάζουμε το ταψί με τις πατάτες, κάνουμε λίγο χώρο και βάζουμε τις μπριζόλες.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες για άλλα 20 λεπτά.
Αν βάλουμε κατευθείαν τις μπριζόλες στο φούρνο, χωρίς να τις περάσουμε από το τηγάνι, πρέπει να παρατείνουμε το χρόνο μαγειρικής στα 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!