Υλικά
1kg φλουδα κολοκύθας, καθαρισμένες και κομμένες σε κυλινδρικούς κύβους ή ορθογώνια τεμάχια (μήκους 3 “περίπου)
250 γραμ. / 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
225 γρ./ 1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C
Απλώστε σε ένα μεγάλο ταψί τα μισά κομμάτια κολοκύθας και πασπαλίζουμε τη ζάχαρη πάνω τους ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια στρώστε τα υπόλοιπα κομμάτια κολοκύθας και ρίξτε το υπόλοιπο ζάχαρι ομοιόμορφα πάνω τους. Καλύψτε το ταψι και αφήστε για ενα βράδυ.
Την επόμενη μέρα, θα παρατηρήσετε ότι η κολοκύθα έχει απελευθερώσει όλους τους χυμούς της και ότι τα κομμάτια είναι σχεδόν καλυμμένα με όλο αυτό το θαυμάσιο χυμό.
Αυτό το υγρό είναι το μόνο που χρειάζεται να ψήσετε την κολοκύθα, δεν χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον νερό.