Πουτίγκα κρέμας με κανέλα

Συστατικά

3 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλιές κορνφλαουρ
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 ξυλακι κανέλας
2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 2 κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Κατευθύνσεις

1. Βράστε το γάλα σε μικρή κατσαρόλα.
2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη, το κορνφλαουρ, τους κρόκους αυγών και το αλάτι.
Ενώ χτυπάτε έντονα, προσθέστε 1/4 φλιτζάνι ζεστό γάλα, στη συνέχεια συνεχίστε να χτυπάτε και προσθέστε το υπόλοιπο γάλα σε αργή και σταθερή ροή.
3. Προσθέστε το ξυλάκι κανέλας και αφήστε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, χτυπώντας συνεχώς.
Το μείγμα θα πήξει στη συνοχή του γιαουρτιού. Συνεχίστε να βράζετε για 1 έως 2 λεπτά.
4. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφαιρέστε και πετάξτε το ξυλάκι κανέλας.
5. Στραγγίστε την κρέμα σε μπολ και σερβίρετε ζεστή με κανέλα. Εναλλακτικά, σκεπαστε με μεβρανη απευθείας στην επιφάνεια της πουτίγκας και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, στη συνέχεια σερβίρετε παγωμένη.

ΠΗΓΗ: seriouseats.com

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτές Μπάλες Σοκολάτας για μετά το κυριακάτικο τραπέζι
Επόμενο άρθροΚρητικές Τηγανίτες