Η συνταγή έχει λάβει εκατομμύρια προβολές στο Διαδίκτυο. Σας δείχνω τη συνταγή για την πίτα.🍏😊🍋

👌Αν εχετε πολλα μήλα εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι κρίμα να τα πετάξετε, τότε φτιάξτε μια πίτα από αυτά, γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από φρεσκοψημένα σπιτικά γλυκά!

χρειαζόμαστε:

– 320-350 γρ αλεύρι
– 80 γρ ζάχαρη
– Βανιλίνη
– κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Αλάτι νιφαδες
– 150 γραμμάρια βουτυρο
– 2 αυγά
– 50 γρ γάλα

Για τη γέμιση:
– 2-3 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
– 2 μήλα
– 30 γραμμάρια κορν φλαουερ
– 170 γρ ζάχαρη
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
– ζάχαρη αχνη

Εκτέλεση

🍶Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.
Ριχνουμε το βούτυρο πρέπει να τριφτει σε ψίχουλα. Προσθέστε 2 αυγά και το γάλα, ανακατέψτε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ζυμώστε με τα χέρια σας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική.

🔪 Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη. Βάζουμε μια μερίδα ζύμης στην κατάψυξη για μισή ώρα.
Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2 μέρη στον πάτο ενός ταψιου με διάμετρο 26 cm.

Βάλτε το στο ψυγείο.

Για τη γέμιση χρειάζεστε το ξύσμα από 3 λεμόνια. Τα λεμόνια καθαρίζονται και αφαιρούνται τα κουκούτσια.
Ανακατεύουμε στο μπλέντερ και αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε ζάχαρη και κορν φλαουερ αν θέλετε, κουρκουμά για χρώμα.
Τρίβουμε μέσα τα μήλα στον χοντρό τρίφτη.
Τοποθετήστε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας. Όταν πάρει βράση, μαγειρέψτε το μείγμα για άλλα 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε τη γέμιση στο κέικ και μοιράστε ομοιόμορφα. Αφαιρούμε μέρη από την κρύα ζύμη και την τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε φέτες.

Διακοσμήστε με αχνη.

ΠΗΓΗ