Υλικά 🛒

Ζύμη:
500g Απλό Αλεύρι
250g αλατισμένο βούτυρο, σε κυβάκια
2 Κρόκοι Αυγών
5 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη/ζάχαρη άχνη
(Βούτυρο, κρόκοι και γάλα κρύα από το ψυγείο)

Γέμιση:
6 Μήλα
1½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
120g ανάλατο βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
¾ Φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
1 αυγό για πλύσιμο αυγών

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και χτυπάμε.
Σε μια μικρή κανάτα ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών και το γάλα μαζί.
Προσθέστε το βούτυρο σε κύβους στο αλεύρι και αφήστε το να γίνει ψίχα.
Προσθέστε τους κρόκους των αυγών με το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. (Προσθέστε περισσότερο γάλα εάν χρειάζεται.)
Πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Γέμιση Μηλόπιτα
Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μήλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο σε φέτες.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα. Χτυπάμε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει και μετά σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μήλα.

Συναρμολόγηση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 28 εκν ή πιάτο για πίτα ή λίγο μικρότερο σε μέγεθος θα είναι επίσης καλό.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη μισή ζύμη για τη βάση και χρησιμοποιήστε την υπόλοιπη ζύμη για να κόψετε φύλλα για την κορυφή ή μπορείτε να κάνετε ένα σχέδιο δικτυωτό με λωρίδες ζύμης.

Καλύψτε τη βάση και τις πλευρές της τάρτας σας με ζύμη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. (Αυτό θα αποτρέψει τη συρρίκνωση της ζύμης.) Μόλις είναι έτοιμο, γεμίστε με γέμιση μήλου και καλύψτε την κορυφή με φύλλα ή σχέδιο δικτυωτό. Αλείφουμε τα φύλλα με αυγό.
Τοποθετήστε την πίτα στο κάτω ράφι του φούρνου και ψήστε για 15 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώστε το φούρνο στους 190C και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσαφί χρώμα.

H Συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΠαγωτό Βανίλια με μέλι και γάλα
Επόμενο άρθροΤηγανιτοί Κεφτέδες με χοιρινό κιμά