Διαφήμιση

 Προτείνω να προσθέσετε λίγο γιαουρτι σε αυτό το γλυκό λάχανο καθώς θα έχει ακόμα καλύτερη γεύση. Ένα ωραίο και όχι τόσο ακριβό γεύμα το οποίο, εκτός από το ενδιαφέρον, είναι πολύ νόστιμο.

Λαχανοντολμάδες 

Συστατικά

1 κεφαλή λάχανου
μισό κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 φέτες μπέικον
1 φλιτζάνι ένα φλιτζάνι ρύζι

Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
1-2 φύλλα δάφνης
1 κρεμμυδι σε φέτες
Ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τους λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο, ξεκινάμε καθαρίζοντας το
λάχανο και αφαιρώντας με μαχαίρι το κοτσάνι.
Βυθίζουμε το λάχανο, με την τρύπα που άφησε το κοτσάνι προς τα κάτω, σε μια
κατσαρόλα με νερό που βράζει. Το βράζουμε για 7 λεπτά να μαλακώσει ελαφρά, και το
αφήνουμε σε πιατέλα να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3-4 κσ λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γίνει καφέ
ρίχνουμε και μισό ποτήρι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μπέικον.
Προσθέτουμε το ρύζι και μισό ποτήρι νερό ακόμη και ανακατώνουμε.
Προσθέτουμε το κιμά και τον σπαμε με μία ξύλινη κουτάλα και τον τσιγαρίζουμε αλαταπιπερώνουμε και ρίχνουμε και μία κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.

Βγάζουμε ένα ένα λαχανόφυλλο και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.
Βάζουμε μέσα μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά σε σαλιγκάρι.

Στρώνουμε στη βάση μιας πλασοτέ κατσαρόλας λαχανόφυλλα και φέτες κρεμμυδιού.
Τοποθετούμε επάνω τους λαχανοντολμάδες στη σειρά, τον έναν κοντά στον άλλον
ενδιάμεσα βάζουμε τα φύλλα δάφνης.


Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες με νερό που έχουμε διαλύσει μέσα μισή κουταλιά πάπρικα, ίσα που να τους σκεπάζει και προσθέτουμε το 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο και
αλατοπιπερώνουμε

λαχανοντολμαδες

Σκεπαζουμε με φύλλα λάχανου από πάνω με πιάτο για να μην ξετυλιχτούν.

Βάζουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-45 λεπτά.

Καλη Επιτυχία

Διαφήμιση

 

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση