Τούρτα με σοκολάτα και κρέμα σαντιγί

Βιάζομαι να σας παρουσιάσω μια απίστευτα νόστιμη τούρτα. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες επιτυχίες μου μέχρι στιγμής και σίγουρα θα το μαγειρέψω χίλιες ακόμη φορές.

Υλικά

400 γρ μπισκότα σαβαγιαρ
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
2 αυγα
80 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
100 γρ σοκολάτα γάλακτος
200 γρ βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Κρέμα σαντιγί
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1 1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με την προετοιμασία της κρέμας.
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα και 5 κ.σ. αλεύρι.
Μεταφέρετε το τελικό μείγμα σε μια βαθιά κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Όταν έχουμε έτοιμη και πηχτή κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και επιστρέφουμε στην εστία. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθεί καλά. Είναι η σειρά του βουτύρου που προσθέτουμε
μόλις βγάλουμε το κατσαρολάκι από τη σόμπα (το βουτυρο όχι λιωμένο). Χτυπάμε ξανά την κρέμα και έτσι παίρνουμε ήδη την υπέροχη γεύση.
Για να φτιάξουμε το κέικ χρειαζόμαστε ένα δίσκο με πάτο που πέφτει 21 εκατοστά.

Τυλίξτε τον πάτο και τα τοιχώματα του καλά με μεμβράνη και ξεκινήστε να τακτοποιείτε τα μπισκότα, βουτώντας το καθένα σε φρέσκο ​​γάλα. Προσπαθούμε να καλύψουμε κάθε τρύπα με μπισκότα για να μην απλωθεί η κρέμα (στρώνουμε επίσης μπισκότα γύρω από τα τοιχώματα του ταψιού).
Ρίχνουμε όλη την κρέμα γάλακτος, την απλώνουμε καλά και τακτοποιούμε ξανά τα μπισκότα.
Καλύψτε την κορυφή με αλουμινόχαρτο και αφήστε το κέικ στο ψυγείο για μια νύχτα.
Το πρωί, γυρίστε το κέικ σε έναν κατάλληλο δίσκο / πιάτο και αλείψτε το με μια σπατουλα κρέμα σαντιγί.
Πασπαλίζουμε με κακάο και ότι άλλο μας αρέσει

Κρέμα σαντιγί

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!
Ο χρόνος που θα χρειαστούμε για να γίνει αυτό εξαρτάται από τα λιπαρά της κρέμας, το πόσο παγωμένη είναι η κρέμα και το πόσο δυνατό είναι το μίξερ μας.
Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και αφαιρούμε τον κάδο.
Αν θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τη χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ένα σύρμα χειρός ώστε να γίνει πιο σφιχτή.

Καλή Επιτυχία