Η συνταγή για ψωμί στη γάστρα φαίνεται εξαιρετική και σίγουρα θα αποδώσει ένα νόστιμο και σπιτικό αποτέλεσμα! Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που Πρεπει να προσέξουμε για να την κάνουμε ακόμα πιο καλή για όσους θέλουν να την δοκιμάσουν.
Υλικά:
1200 γραμμάρια αλεύρι (μισό χωριάτικο, μισό γ.ο.χ.)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Περίπου 850 γραμμάρια χλιαρό νερό
1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
Λίγο αλεύρι για το πλάσιμο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλευρι σε λεκάνη προσθέτουμε ζάχαρη,αλάτι, ξηρή μαγιά ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό χλιαρό , λάδι. Ανακατεύουμε γίνεται μία ζύμη πολύ μαλακή… κολλάει στα χέρια… αφήνουμε να φουσκώσει
Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο κάνουμε διπλώματα… βάζουμε σε λαδόκολλα και μετά στην γάστρα. Έχουμε βάλει τον φούρνο στο τέρμα του να ζεσταθεί καλά… στις αντιστάσεις…βάζουμε την γάστρα μέσα σκεπασμένη Χαμηλώνουμε στους 220 την θερμοκρασία ψήνουμε έτσι για μισή ώρα… ξεσκεπαζουμε χαμηλώνουμε θερμοκρασία στους 180 αντιστάσεις πάντα… ψήνουμε άλλα 30 λεπτά και έτοιμο το ψωμί μας!!!
Καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι της κας Ευαγγελια Παπαντωνακη