Μιλφειγ με κρέμα πατισιερι

Απαραίτητα προϊόντα:

400 γραμμάρια σφολιάτας

Για κρέμα γάλακτος
300 ml φρέσκο ​​
3 κρόκους αυγών,
20 γρ ζάχαρη βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
20 γρ βούτυρο.

Εκτέλεση

Κόβουμε την σφολιάτα σε ορθογώνια, βάζουμε σε χαρτί ψησίματος πασπαλισμένο με καστανή ζάχαρη και πασπαλίζουμε ξανά απο πάνω με ζάχαρη και σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος. Μετά βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις είναι ψημένη την βάζουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα και μετά κόψτε κατά μήκος.

Για την κρέμα
Βαζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, προσθέτω σε αυτό χτυπημένο με μίξερ τους κρόκους αυγών, ζάχαρη βανίλια, καστανή ζάχαρη, κορν φλαουρ και σιγοβράζω μέχρι να πήξει και μετά κατεβάζω από την φωτιά καιπροσθέτω το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως από την κρέμα το βουτυρο, σκεπάζουμε σφιχτά με μεμβρανη που εφαπτετε στην κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Η συναρμολόγηση

Βάζουμε μια σφολιάτα, κρέμα, φρούτο της επιλογής μου (εγώ χρησιμοποίησα ρόδι και κατεψυγμένα σπιτικά κεράσια),…,και έτσι το πάτε όσο ψηλά θέλετε το γλυκό σας, διακόσμηση της επιλογής σας, πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.

 

Χαμογελαστό απόγευμα!