Υπέροχη τούρτα με βατόμουρα

Υλικά

Για 1 παντεσπάνι(εκανα 4):

αυγό-1 τεμάχιο / μέγεθος L/
μαλακό βούτυρο αγελάδας – 30 g.
ξινή κρέμα – 30 g.
Ζάχαρη – 25 ή 30 γρ.
αλεσμένα καρύδια – 30 g.
αλεύρι αμυγδάλου – 30 g.
μπέικιν πάουντερ – 1/2 κουτ.

Κρέμα:
κρέμα γάλακτος 30 τοις εκατό και άνω /χωρίς ζάχαρη/ – 250 γρ.
τυρί κρέμα – 250 g.
60 ή 70 γρ ζαχαρη

Παρασκευή:

Χωρίζουμε τα ασπράδια και τους κρόκους σε δύο μπολ.
Τα υπόλοιπα υλικά προστίθενται στον κρόκο και όλα χτυπιούνται.
Το ασπράδι του αυγού χτυπιέται σε μαρέγκα. Στη συνέχεια προστίθεται στο άλλο μείγμα και όλα
ανακτευονται με μια σπάτουλα. Το μείγμα μοιράζεται στο ταψί.
Τέλος χτυπάω το ταψί στον πάγκο μερικές φορές για να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Για να το κάνω πιο εύκολο, χτυπάω πρώτα το ασπράδι και μετά αμέσως το άλλο μείγμα.
Έτσι δεν χρειάζεται να καθαρίσω τα χτυπητήρια στο μίξερ.
Και πριν ξεκινήσω το επόμενο κουρκούτι, σκουπίζω τους αναδευτήρες με χαρτί κουζίνας.

Μπορείτε να ψήσετε τα παντεσπάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 13 λεπτά. 

για την κρέμα

Αρχικά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει παχύρρευστη και μετά προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την ζαχαρη. Χτυπάμε ξανά μέχρι να πήξει.

Για γλυκό:
Βατόμουρα – περίπου 100 γραμμάρια /εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένα/
Ξεπαγώνω τα βατόμουρα και τα πολτοποιώ με ένα πιρούνι.
Για την κορυφή χρησιμοποίησα επιπλεον αλεσμένα καρύδια.

Συναρμολογοντας το κέικ:
Κάνω σειρές από παντεσπανι, κρέμα, μερικά από τα πολτοποιημένα φρούτα.


Στην τελευταία στρωση έβαλα μόνο κρέμα και πασπάλισα από πάνω καρύδια.

Καλές γιορτές!

Η Συνταγή είναι από το Вкусни рецепти с Валерия

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα με μαρμελάδα και σαντιγι

Συστατικά

6 ασπράδια αυγών
6 κρόκοι
120 gr ζάχαρη
120 gr σοκολάτας μαγειρικής
το μισό από το μπέικιν πάουντερ
1 μαρμελάδα βατόμουρο ή φρούτα του δάσους
1/2 λίτρο κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Παρασκευή

1. Φούρνος στους 170 βαθμούς. Διάμετρος καλουπιού 26 cm.
2. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτά και γυαλιστερά.
3. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με το μισό μπέικιν πάουντερ.
4. Λιώστε την σοκολάτας σε μπεν μαρι και ανακατέψτε τη στο μείγμα κρόκων αυγών και μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε σε αυτό τα χτυπημένα ασπράδια (τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα).
5. Ψήνετε σε φόρμα που προηγουμένως αλείψατε με μαργαρίνη και πασπαλίζετε ελαφρά με αλεύρι για περίπου 30-35 λεπτά.
Το μπισκότο θα φουσκώσει πολύ, και όταν το βγάλετε θα πέσει. Μην ανησυχείς, έτσι πρέπει να είναι.
6. Όταν το ψημένο μπισκότο κρυώσει, το αλείφετε με ένα ολόκληρο βάζο μαρμελάδας.
7. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας. Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει! Σκεπάστε  με την σαντιγί το κέικ που έχει κρυώσει.
8. Βάλτε στο ψυγείο να κρυωσει καλά το κέικ πριν το σερβίρετε.