Η ανοιχτή μηλόπιτα είναι ένα αγαπημένο κλασικό γλυκό, ιδανικό για κάθε εποχή. Η ζεστή και αρωματική μυρωδιά της κανέλας που αναμειγνύεται με τη γλυκιά γεύση των μήλων δημιουργεί έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.
Υλικά (για διπλή δόση):
Μήλα (ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος του ταψιού)
1/2 φλιτζάνι βιταμ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλα
1,5 κουταλιά νερό
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι (φαρινάπ)
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε στο ταψί.
Αλλοιφουμε τα μήλα με το βιτάμ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη, 1 κουταλιά κανέλα και 1,5 κουταλιά νερό.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δημιουργηθεί ένα καραμελωμένο σιρόπι.
Ενώ ψήνονται τα μήλα, χτυπάμε στο μίξερ χτυπάμε τ αυγά με 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε αργα το φαριναπ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Αφού βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, ρίχνουμε το χυλό του παντεσπάνι από πάνω από τα καραμελωμένα μήλα.
Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αναποδογυρίζουμε το ταψί σε πιατέλα ούτως ώστε να πάνε τα υγρά στην παντεσπάνι
H Συνταγή είναι της κας Ευαγγελια Παπαντωνακη