Υλικά:
1 κιλό μοσχάρι σπαλονουά (κομμένο σε φέτες 2-3 εκ)
Αλεύρι για το πανάρισμα
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
Μαυροδάφνη
1 κρεμμύδι (κομμένο στη μέση)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ζάχαρη
2 μεγάλες ντομάτες (τριμμένες)
1 ντομάτα (κομμένη σε κύβους)
Μπαχάρι
Λίγο τριμμένο γαρύφαλλο
2-3 δαφνόφυλλα
Πατάτες (για τις τηγανητές)
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του μοσχαριού και τις περνάτε από το αλεύρι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρετε τις φέτες του κρέατος μέχρι να ροδίσουν από όλες τις
πλευρές.
Σβήνετε με τη μαυροδάφνη και προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Σιγοβράζετε για περίπου μία ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα μαζί με το ζωμό του και τα κρατάτε στην άκρη.
Για την σάλτσα
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε το κρεμμύδι κομμενο στην μέση σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, τις τριμμένες ντομάτες, την κομμένη ντομάτα στο χέρι, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και το τριμμένο γαρύφαλλο.
Επιστρέφετε το κρέας και το ζωμό του στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τα δαφνόφυλλα και βράζετε για άλλα 40 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τηγανητές πατάτες: Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τις τηγανητές πατάτες.
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου